Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarafından Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Sunum Yapıldı

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Daire Başkanlığının çalışmaları ile ilgili bilgi verildi.

Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar olan öğrenci sayıları, aktif olan birimler; 2016-2017 eğitim öğretim yılı öğrenci kontenjanları ve doluluk oranları, öğrenci kayıtlanma şekilleri ve yıllara göre mezun öğrenci sayıları konuları hakkında Rektör Yarılgaç‘a sunum gerçekleştirildi.

Yapılan sunumun ardından konuyla ilgili Rektör Yarılgaç, “10 yıl gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde kurumumuz öğrenci sayısı bakımından yaklaşık 4 kat büyüdü. 2006’da 5 bin 500’lerde olan öğrenci sayımız, bu eğitim öğretim döneminde 21 bin 500’e ulaşmıştır. 2006’da fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu bağlamında 9 aktif birimimiz varken, 2016’da bu sayıyı 17’ye çıkardık. Bu durum bize azimli çalışmamızın neticesinde olumlu sonuçlar aldığımızı gösteriyor. Ordu Üniversitesi her bakımdan büyümeye devam edecek. Yurt içi ve yurt dışı öğrencilerinin ilgi odağı olacak” şeklinde konuştu.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00